Activitati de terapie ocupationala
Apartenenta sociala, pierderea motivatiei, pierderea sentimentelor sau incapacitatea de a simti placere, lipsa de energie si absenta interesului în ceea ce inainte erau activitati de rutina... toate acestea incet incet au disparut.
Aceaste se pot manifesta si prin lipsa interesului în activitatile sociale pe care noi dorim a le readuce sau imbunatati.
In toata lumea ca si in tara noastra numarul varstnicilor si mai ales celor care sufera de diferite probleme de sanatate - Dementa, Alzheimer, Parkinson, Apoplex, AVC - creste permanent.
Masurile de reabilitare pot fi preventive impotriva unor posibile efecte negative la dementa/Alzheimer si altele, boala care restrictioneaza performantele cognitive. Cunoasterea este compusa din multe functii: memorie, orientare, atentie si concentrare, viteza de reactie de gandire, limbaj, abstract si logic.
Prin programul nostru de "TERAPIE OCUPATIONALA" care are loc in fiecare joi a saptamanii la sediul Fundatiei "TU-SI-CU-MI-NE" oferim:
- noi modalitati pentru imbunatatirea calitatii vietii, satisfactia vietii, bunastarea si implicarea sociala.
- batranete decenta pentru persoane care nu pot lupta singuri cu povara batranetii
- oferim cu profesionalism: dragoste, empatie, intelegere, rabdare persoanelor in varsta/bolnavi care necesita ajutor pentru a le ameliora singuratatea
- oferim beneficiarilor cu probleme de sanatate oportunitate de a invata noi aspecte si de a descoperi calitatile pe care le mai poseda si totodata oferim activitati de socializare, petrecere a timpului liber, gimnastica integrare sociala si evitarea izolarii totale.
"PREVENIREA SEPARARII SAU ABANDONULUI VARSTNCIULUI DIN SOCIETATE"
ASISTENTA
MEDICO-SOCIALA
LA DOMICILIU
(c) 2010 Copyright TU-SI-CU-MI-NE