Reflectii "LULU neni"
Asa s-a intamplat in 12.07.2011, intr-o zi neplanificata, sa-mi cumpar (metaforic vorbind) o batrana, cand D-na Eva Akkermann, presedinta Fundatiei „TU-SI-CU-MI-NE" din Baia Mare, ii facea o vizita de serviciu, iar eu o insoteam ca voluntara.
Intrand in camera d-nei Lulu neni, mi-a aparut in fata o sfanta de icoane, uscatica, cu fata zambitoare, cu parul nins de ani multi, vreo 89, cu ochii mici albastri si calzi de duiosie.
Din prima clipa mi-am dat seama ca Lulu neni, bunicuta - Bombo, cum o mai rasfat - acum are nevoie de ceva ce ii lipseste: socializarea, un suport emotional, pe cineva care sa-i fie in preajma sa-i incalzeasca sufletul, sa-i vorbeasca, sa o mangaie cu demnitate si respect.
Vizitand-o de atunci zilnic am reusit sa ne cunoastem, eu continuand activitatea inceputa de d-na Eva de la Fundatia amintita.
Astfel beneficiara, bunicuta, Lulu neni acceptandu-ma, imi spune cu cuvinte simple „Tu esti prietena mea cea mai buna", „hai sa te pup", „nu pleca inca", „unde te duci iar" cuvinte care-mi aduc mare multumire si satisfactie.
In timp mi-am dat seama ca miracolele se nasc din simplitate si sinceritate, deoarece starea ei de sanatate s-a imbunatatit treptat, reusind cu pasul melcului sa iesim pe balcon, sa admiram natura, florile din parc, sa povestim despre ele. Treptat am incercat sa facem zilnic cateva exercitii fizice simple, chiar si coboritul treptelor care a ajutat-o sa poata fi inclusa in  Programul de "TERAPIE OCUPATIONALA" organizat la sediul Fundatiei „TU-SI-CU-MI-NE" si de a fi prezenta si in continuare in fiecare joi a saptamanii, unde se simte foarte bine si unde participa la toate activitatile impreuna cu ceilalti.

O vorba inteleapta romaneasca spune ca
„Cine nu are batrani sa-si cumpere".
            ASISTENTA
MEDICO-SOCIALA
      LA DOMICILIU
*** asistenta medico-sociala la domiciliu     *** ingrijire persoane varstnice     *** servicii psiho-sociale      *** ajutor pentru activitatile de baza ale vietii zilnice     *** formare de personal calificat   *** asistenta medico-sociala la domiciliu     *** ingrijire persoane varstnice     *** servicii psiho-sociale      *** ajutor pentru activitatile de baza ale vietii zilnice     *** formare de personal calificat   *** asistenta medico-sociala la domiciliu     *** ingrijire persoane varstnice     *** servicii psiho-sociale      *** ajutor pentru activitatile de baza ale vietii zilnice     *** formare de personal calificat   *** asistenta medico-sociala la domiciliu     *** ingrijire persoane varstnice     *** servicii psiho-sociale      *** ajutor pentru activitatile de baza ale vietii zilnice     *** formare de personal calificat
(c) 2010 Copyright TU-SI-CU-MI-NE